Posts in Category: Fiktivní svatba

Osamělý cyklista zemřel pod koly cisterny

Osamělý cyklista
nastávající fotřík,
IŤák, cca 30 let,
"předpisovej",
ve zkratce:
bez baby,
z mámy babička nebude;
a táta?
věděl, proč se zdejchnul.
tunová cisterna;
sundala ho v zatáčce,
zejtra má funus.
Přál si Petra Muka,
Laibach
/a Depešáky/
ITak
Milionář
Vizionář
Místo křtin - menstruace
a na zámku mu vypustili rybník
Místo teplé večeře
chladné přivítaní
Auta přišla mu škoda
Než se rozletěl viděl na mřížce chladiče křídla tisíce andělů.
DAF
DOBRÉ RÁNO, HEZKÝ DEN,
Petr letí komínem....
 

Kosmonaut

Málokdo ví, že na základě nařízení Evropské komise pro Vědu a technologie č.  244/2009 o Evropské vesmírné agentuře byla stanovena kvóta, že na každých deset miliónů obyvatel musí připadat jeden kosmonaut v aktivním věku. Díky tomu má například Francie 6 kosmonautů, Německo 8, Polsko 3 atp. Na Českou Republiku vyšel jeden, Slovensko to má blbý to může poslat maximálně psa, a nebo ve spolupráci s Maďarskem vyslat psovoda. V úvahu také připadá, že by za Slovensko mohl letět rakouský vojenský pilot Josef Branis, který údajně počátkem července zastřelil ve městě Strasshof nedaleko Vídně čtyři své příbuzné a nyní se skrývá v Bratislavě. Branis splňuje odborné předpoklady a navíc na oběžné dráze Interpol zatím nemá žádnou pravomoc.
Komplikace se nevyhnuly ani Polsku. Mezi tři kosmonauty se ironií osudu dostal, kněz, homosexuál a pedofil a to navíc v jedné osobě, což polskou společnost rozdělilo hned na několik táborů. Dále rakety startují z Ruska a Poláci se obávají případných potíží při přepravě na kosmodrom. Cesta vlakem na Sibiř, odkud se startuje, také v Polsku není příliš populární.
V Čechách vzhledem k hospodářské krizi vedoucí k dramatickým škrtům v resortech Ministerstva obrany a vnitra bylo usnesením vlády naplnění nařízení přiděleno pod Astronomický ústav Akademie věd České republiky, které spadá pod resort Ministerstva školství. Toto rozhodnutí se nakonec ukázalo jako velmi logické, protože druhý český kosmonaut bude po zbytek života objíždět především školní besídky a jiné estrády a vyprávět žákům co ve vesmíru viděl.
Vzhledem k faktu, že se navzdory všem kvótám výše příspěvku takzvané „startovné“ neboli peníze na palivo do rakety potřebné k vynesení nákladu na oběžnou dráhu vypočítává především z vynášené váhy, byla stanovena dvě zásadní kritéria pro druhého českého kosmonauta.
Druhý český kosmonaut nesmí vážit více jak 60 kg a jeho vyjadřovací zdatnost bude ověřena v literární soutěži. Protože nebylo vhodné, aby na oběžnou dráhu letěl druhý člověk, jako je Remek, kterého vzhledem k aktivní propagaci komunismu není možné pouštět k dětem na školách, byla organizace literární soutěž tematicky svěřena časopisu Vesmír a dále pragmaticky omezena na předplatitele, u kterých lze předpokládat nejenom obecně vyšší inteligenci, ale i zvýšenou formu zájmu o věci spojené s astronautikou.


Díky tomu jsem se stal druhým českým kosmonautem já...... A teď Vám přečtu svůj vítězný příspěvek.