Posts in Category: Fénix

ZBORCENENOVOVZTAHY

Umrznout venku v mrazu nebo jít domu a umrznout z TEPLA DOMOVA?
 
A žili spolu šťastně až na věky (alespoň na pár týdnů)
 
Pokažené manželství! Na skládku nebo do výprodeje?
 
Jak se křičí velký otazník?
 
Každý volá o pomoc jinak.
 
Koupím strach.
 
P.S. Za jakoukoliv cenu.

Vánoční STORM Y2kX Mix

Následující kapitoly jsou větve a ozdoby mého Vánočního stromu.
 
Pohled na Vánoce (celkový pohled na stromeček)
Vánoce jsou prodchnuty kýčem - uměním povrchních lidí. Kam se vytratil duch radosti z narození Božího syna? Schoval se do papírových skládacích Betlémů, nebo mezi plastikovými koulemi a červenými řetězy? Schovává se za roucho Santa Clause? Do umělohmotných vánočních stromků? Jde poslat tu pravou pohodu skrze MMS??
Duch Vánoc (větev první) Vánoce jsou duševní chaos, který ohrožuje bytí. - Vánoce jsou svátky přetvářky, hysterických záchvatů, falešných nadějí, sebevražd, rozchodů a rozvodů. Vánoce jsou čas přecitlivělosti, každodenní pohyb se stává balancováním na ostří nože napjatých nervů. S tímto napětím roste únava, když ta dosáhne své meze, vypukne to pravé šílenství. Nenávist, obviňování, výčitky, zloba a další. Vánoce nejsou Vánocemi, dokud někdo nebrečí.
Dvě rány a kaluž krve, v tu chvíli se mění koledy v requiem. Agónie rybích očí (větev druhá). Odrat šupiny a narvat si je do peněženky, aby se to příští rok jenom hrnulo.
Sníh (stříbrný sníh - stříbro)
I přes globální oteplování na modré, nikoliv zelené planetě v zimě sněží. Sníh je úžasný a romantický, kompletní make up co zakryje uhrovitou tvář města. Ze špinavé štětky se stane nádherná Gejša.
Každý rok se v Praze odehrává stejná naprosto neuvěřitelná věc. Přes noc napadne sníh a ve dne nedotčeně leží. Večer pak ve zprávách vystoupí tiskový mluvčí podniku Technická správa komunikací hl. města Prahy a vydá prohlášení, že je nastalá situace ZASKOČILA, ale že už se na odstranění kalamity pracuje. Nepracuje. Za pár dní auta sníh rozjezdí a je pokoj. A víte proč, se na odstranění kalamity nepracuje? Protože žádný podnik Technická správa komunikací hl. m. P. neexistuje. Magistrát nám ho každý rok znovu vyčaruje a nadělí pod Vánoční stromeček. Daruje nám ho proto, abychom měli klid a pocit, že se o nás někdo stará. A to je na Vánocích to nejdůležitější, mít pocit, že někdo pracuje na vašem dobru, že vše je na správné cestě a vše dobře dopadne. Vánoce jsou svátky klidu - úklidu * (červená ozdoba) a tak si zametáme každý před svým prahem. Chceme mít tu svou jistotu - svůj povrch věci. Nejen venku ale i uvnitř.
Urbi et Orbi (papežské vánoční poselství "Městu a Světu") (zlatá ozdoba)
Zde je moje Urbi et Orbi:
Francias: "Alarme ne tier la poignee quen cas de danger tout abusera puni."
Italiano: "Fereno d´emergenza tirare la manigila solo on caso di pericoloso ogni abuso verra puni."
Deutsch: "Notbremse! Handgriff nur bei Gefahr ziehen jeder Mißbrauch wird bestraft."
Česky: "Záchranná brzda. Zatáhněte za rukojeť jen v nebezpečí, Zneužití se trestá."
Slovensky: "Záchraná brzda. Zatáhnitě za rukojať len v nebezpeci. Zneužitie sa trestá."*
Opsáno z informačních tabulek mezinárodního rychlíku 952 DETVAN dne 26.12 1996
A Silvestr ? (větev třetí)
"Přejeme si navzájem: „Hodně zdraví a štěstí“ na Titaniku byli zdraví všichni a na co jim to bylo. Já osobně sázím na štěstí, ale rakety nestřílím. Přejeme si také vše dobré, "Také na zkažení Vánoc stačí zlá myšlenka, i když příliš dobrá udělá také svoje."
P.S. : (zvoneček)